Instellen PVT

PVT oprichten
Een PVT oprichten is eenvoudig als u eenmaal weet waar u rekening mee moet houden. We hebben alles voor u op een rij gezet.

Een ondernemer met een onderneming waarin in de regel tussen de 10 en 50 personen werkzaam zijn en waar geen ondernemingsraad voor is ingesteld kan een PVT instellen. Als de meerderheid van de werknemers dat wil dan is het instellen van een PVT verplicht. In sommige Cao’s is de instelling van een PVT verplicht gesteld.

De PVT moet uit minstens drie leden bestaan, die door de werknemers worden gekozen bij schriftelijke en geheime stemming. Over hoe de verkiezingen verder worden georganiseerd is niets geregeld.

De SER heeft een reglement voor de PVT opgesteld waarin naast de verkiezingen ook de meest belangrijke zaken met betrekking tot de organisatie en werkwijze van de PVT is geregeld. Klik voor dat reglement hier.

Verder heeft de SER een leidraad voor de PVT opgesteld. Hierin wordt een uitgebreide toelichting gegeven op dat reglement, de organisatie en werkwijze en de bevoegdheden. Klik hier voor deze leidraad.

Als u vragen heeft neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.